Aika asettaa vuoden 2024 tavoitteet

 Kuinka teet vuodesta 2024 menestyksekkään itsellesi ja yrityksellesi?


Heippa kaikille yrittäjille, valmentajille, urheilijoille tai muille tavoitteellisille ihmisille ja niille jotka haluavat saavuttaa ensi vuonna jotakin suurempaa kuin aikaisemmin! Uusi vuosi on kuin tyhjä sivu, odottaen tarinaa, jonka sinä voit kirjoittaa. Kaikki on mahdollista, nyt vain tarvitsemme hyvät tavoitteet ja suunnitelmat. Tavoitteiden asettaminen on avain menestykseen, ja vuoden 2024 lähestyessä on aika katsoa eteenpäin ja määritellä selkeät tavoitteet sekä itsellesi että yrityksellesi. Tässä blogitekstissä haluan jakaa teille muille yrittäjille muutamia hyviä vinkkejä, jotka ovat auttaneet minua ja auttavat nyt sinua asettamaan inspiroivia sekä saavutettavia tavoitteita tulevalle vuodelle.

Kuva: saniasanija



1. Reflektoi menneisyyttäsi

Ennen kuin astut vuoteen 2024, ota hetki arvioidaksesi kuluneen vuoden saavutuksia ja haasteita. Mitä opit? Mikä toimi ja mikä ei? Tämä pohdinta auttaa sinua tekemään parempia päätöksiä tulevaisuudessa ja asettamaan tavoitteita, jotka ovat linjassa pitkän aikavälin visiosi kanssa. Itse käyn aina näin vuoden lopussa läpi kuluineen vuoden tavoitteet ja katson mitkä toteutuivat. Jos joitain tavoitteita ei toteutunut, niin katson miksi ei, ja olenko kuitenkin päässyt lähelle ja hyvälle matkalle niiden toteutumiseksi.


2. Määrittele selkeät tavoitteet

Tavoitteiden tulee olla selkeitä, mitattavia ja saavutettavia. Älä pelkää unelmoida suuresti, mutta varmista, että asetat myös konkreettisia tavoitteita, joita voit seurata. Pohdi esimerkiksi liikevaihdon kasvua, uusien asiakassuhteiden luomista tai tehokkuuden parantamista yrityksessäsi. Olen aina ajatellut, että tavoitteet on parempi asettaa mielummin vähän liian korkealle kuin liian alhaalle. Silloin ne ovat mielenkiintoisempia ja haastavampia. 

3. Laadi suunnitelma ja välitavoitteet

Kun olet määritellyt tavoitteesi, suunnittele konkreettiset askeleet niiden saavuttamiseksi. Pilko suuret tavoitteet pienempiin osiin ja aseta aikataulu niiden toteuttamiseksi. Tämä auttaa pitämään sinut motivoituneena ja antaa selkeän polun kohti menestystä. Voit miettiä myös joitakin pieniä palkintoja itsellesi kun olet päässyt välitavoitteisiin. 

4. Ole joustava

Vaikka suunnitelma on tärkeä, on myös tärkeää olla joustava. Liiketoimintamaailma voi muuttua nopeasti, ja saattaa olla tarpeen sopeutua uusiin olosuhteisiin. Ole valmis reagoimaan muutoksiin ja päivitä tarvittaessa tavoitteitasi. Viime vuosien aikana olemme todellakin tottuneet siihen että mikään ei ole itsestäänselvää ja ennustaminen voi olla vaikeaa. Tavoitteita kannattaa tarkistaa ja päivittää esimerkiksi kuukausittain.

5. Muista myös henkilökohtaiset tavoitteet

Yrittäjänä on helppo uppoutua liiketoimintaan täysin, mutta älä unohda henkilökohtaisia tavoitteitasi. Tasapainoinen elämä edistää pitkäaikaista menestystä. Mieti myös omaan terveyteen, perheeseen ja henkilökohtaiseen kehittymiseen liittyvien tavoitteiden sisällyttämistä vuoden 2024 suunnitelmiin. Varsinkin yrittäjyyden alkuvuosina saattaa tulla tehneeksi liikaa töitä. Hyvä tavoite on esimerkiksi että pidät viikonloput vapaata ja asetat itsellesi järkevät työajat arkisin. Jos huomaat että se ei onnistu niin tarvitset lisää työvoimaa. Loppuun palamisesta voi mennä pitkään toipua ja se voi tietää yrityksellesi pitkää vaikeaa aikaa. Kannattaa siis tässäkin asiassa ennakoida hyvin.


Vuoden 2024 tavoitteiden asettaminen vaatii hiukan aikaa ja pohdintaa, mutta se on investointi tulevaisuuteesi ja yritykseesi. Selkeät tavoitteet antavat suunnan, motivoivat sinua ja auttavat sinua saavuttamaan sen, mitä todella haluat. Joten varaa hetki itsellesi, kynä käteen ja aloita kirjoittamaan tarinaa menestyksestäsi vuonna 2024!

Onnea ja menestystä kaikille vuoteen 2024! 


<3 Caroliina Kinnarinen



Lue myös:



Kommentit

Suositut tekstit