Kuinka välttää repsahdukset?




Tammikuussa monet ovat aloittaneet taas terveellisemmän elämäntavan. Jotta terveellinen ruokavalio ei jäisi pelkäksi dieetiksi, on hyvä miettiä miten välttää repsahdukset, ja vanhoihin huonoihin tottumuksiin palaaminen. Suurimmalle osalle ihmisistä joustava suhtautuminen syömiseen, myös herkutteluun, on toimivampi tapa kuin liian tiukat säännöt ja rajoitukset.

Alkuun suosittelen asiakkailleni ruokien punnitsemista mun ohjeiden mukaan, mutta kun määrät on jo oppinut niin puntarin voi laittaa kaappiin. Suosittelen aina yhtä herkkupäivää viikossa, mutta jos halutaan nopeita muutoksia esimerkiksi dieetillä, niin yhtä vapaasyöntiateriaa viikossa. Tämä voi olla esimerkiksi ravintolaillallinen. Kun ruokavalio on kunnossa, eivätkä ruokailuvälit veny pitkiksi, ja kaloritkaan eivät ole hurjasti miinuksella, niin suuria mielitekoja ei pitäisi päästä syntymään. Jos sinulla on kuitenkin usein mielitekoja, niin kannattaa selvittää mistä se johtuu, stressistä, väsymyksestä vai liian vähäisestä energiasta.






Herkkujen himo pysyy paremmin hallinnassa, kun muistaa syödä riittävästi ja säännöllisesti kunnon aterioita. Monipuolinen ja terveellinen aamupala antaa hyvän alun päivälle, ja sen jälkeen ruokailuvälit kannattaa omaa pitää noin 2.5-3.5 tunnissa. Useimmille sopiva rytmitys päivän aterioille on aamupala, lounas, pieni välipala, päivällinen ja iltapala. Kun näistä huolehtii, nälkä ei missään vaiheessa päivää kasva hallitsemattoman suureksi.

Kannattaa pitää aina jotain helppoa välipalaa mukana. Silloin sinulla on aina jotain järkevää syötävää kun nälkä yllättää eikä houkutuksia pääse syntymään niin helposti.




Miten herkuttelu pysyy kohtuudessa?


  • Valmista kiireiselle päivälle ruoat etukäteen
  • Tee ruokavalioosi pieniä muutoksia kerralla
  • Syö aina aamupala
  • Syö jokaisella aterialla proteiinia
  • Pidä aina mukana jotain pientä välipalaa
  • Tee annoksista kauniita ja värikkäitä :)
  • Syö monipuolisesti ja vaihtele mausteita
  • Salli itsellesi herkuttelu kerran viikossa

Mulla alkoi nyt tammikuussa uudet pienryhmävalmennukset täällä Helsingissä. Parikymmentä upeaa naista lähti haastamaan itsensä 12 viikon projektiin. Näissä ryhmissä valmennus pysyy tosi henkilökohtaisena koska ryhmäkoko on vain 3-4 henkilöä. Sellaista valmennusta itsekin tykkään tehdä eniten ja myös ryhmäläiset tsemppaavat toisiaan. Valmennukseen kuuluu myös henkilökohtainen ruokavalio ja treeniohjelma. Aloitan saman valmennuksen verkossa helmikuussa ja uusia pienryhmiä aloitan maaliskuussa. 

Lisätiedot ja ilmoittautuminen: Beach Body Program

Upeaa viikon jatkoa just sulle! <3

- Caroliina Kinnarinen

www.caroliinakinnarinen.com

Beach Body Program

Kommentit

Suositut tekstit