Pysy kotona ja huolehdi omasta terveydestäsi

Uusi tilanne pakottaa meitä ajattelemaan asioita uudella tavalla. Maailma muuttuu nyt. Toisilla sopeutuminen uuteen tilanteeseen on helpompaa, ja toisilla taas siinä kestää vähän enemmän aikaa. Kukaan meistä ei pysty ennustamaan tällä hetkellä tulevaisuutta. Asennoituminen ratkaisee.

Halusin kasata tähän kirjoitukseen ajatuksiani tämän erikoisen viikon ajalta.

Kuva: Muru Productions

Huolehdi itsestäsi ja omasta hyvinvoinnistasi!

Lentokoneessakin ohjeistetaan laittamaan ensin maski itselle, ja sen jälkeen vasta vieruskaverille. Laita ensin oma tilanne kuntoon. Pienyrittäjillä ja lomautusuhan alla olevilla on nyt erityisen hankalaa. Kaikki pitää suunnitella uudestaan, ja miettiä uusia tulonlähteitä. 

Tällä hetkellä omasta terveydestä ja hyvinvoinnista pitää huolehtia todella hyvin. Muista pysyä aktiivisena, vaikka joudutkin olemaan enemmän kotona. Tässä muutamia vinkkejä, millä voit helposti parantaa omaa vastustuskykyäsi:
  • Pese käsiä
  • Yritä pitää elämänasenne rentona ja positiivisena, stressi altistaa sairastumisille
  • Syö riittävästi
  • Syö paljon marjoja ja kasviksia (puoli kiloa päivässä). Ilman vitamiineja puolustuskyky laskee!
  • Vältä einesruokia, sokeripitoisia juomia, ja prosessoitua lihaa. Valmista ruoka mieluiten itse
  • Vietä aikaa luonnossa ja metsässä
  • Pysy normaalipainoisena
  • Harrasta sopivasti rasittavaa liikuntaa päivittäin 30-60min. Muista säännöllisyys, löydä joku sellainen liikuntamuoto mistä pidät
  • Muista hampaiden pesu ja terve suu. Suun infektiot lisää riskiä myös moniin yleissairauksiin
Silloin kun elimistö kokee enemmän kuormitusta (psyykkistä tai fyysistä), täytyy kiinnittää enemmän huomiota myös palautumiseen. Kehon sympaattinen hermosto aktivoituu aina kun koetaan kiirettä tai stressiä. Se vaikuttaa taas negatiivisesti mm. hormonitoimintaan, ruuansulatukseen, immuniteettiin, aineenvaihduntaan ja terveyteen. Muista pitää kiinni myös lepopäivistä, kehonhuollosta ja hyvästä unesta. Harjoittele positiivista ajattelua ja meditaatiota.

Kuva: Muru Productions

Kotonakin voi treenata tehokkaasti!

Kotitreeniin ei välttämättä tarvitse edes sen kummempia välineitä. Oma mielikuvitus on vain rajana! Jos haluat, niin pienellä investoinnilla saat kotitreenistä vieläkin monipuolisempaa. Tässä muutama helppo apuväline:
  • Kuminauhat: Ne on kevyet eikä vie paljon tilaa. Kuminauhoja löytyy paljon eri vahvuuksia. Sopii koko kropan treenaamiseen. Voit kiinnittää niitä myös sohvan/ sängyn jalkaan ja käyttää taljan tavoin.
  • Kahvakuulat: Turvallisempi käyttää ulkona, varsinkin painavampia. Niillä saat tehtyä tehokkaan treenin, kun opettelet muutamia tekniikoita ensin.
  • Tuoli/ Sohva: Helppo apuväline moneen liikkeeseen. Voit tehdä niiden avulla mm. yhden jalan kyykkyjä, penkki dippiä, penkille nousua ja olkapää punnerrusta.
  • Käsipainot: Edullinen lisävaruste, löytyy ihan tavallisista marketeistakin. Säädettävä versio on todella kätevä.
Kuva: Muru Productions

Tämän tilanteen vuoksi sain viime viikolla paljon toivomuksia kotitreeni-ohjeista. Niinpä tein kattavan kotitreenipaketin, joka sopii ihan kaikille. Siinä on kaksi eri versiota, aloittelijoille ja edistyneemmille. Hintakaan ei nyt päätä huimaa, koska laitoin sen maaliskuun loppuun asti tarjoukseen vain 19e (norm. 29e). Paketti sisältää 8-9 erilaista treeniohjelmaa, niillä pärjää jo usean kuukauden. Katso lisää: täältä

Jos haluat henkilökohtaista etävalmennusta, niin sekin onnistuu. Laita minulle viestiä: caroliina@caroliinakinnarinen.com

Huoli muista

Omassa lähi- ja tuttavapiirissäni on paljon yrittäjiä. Monille viime viikot ovat muuttaneet tilanteen katastrofiksi. Asioita mitä nyt voi tehdä heidän hyväkseen on vähän, mutta pienikin teko auttaa jotain. Voi mainostaa yrityksiä sosiaalisessa mediassa tai ostaa tuotteita netistä. Palveluihin voi myös ostaa lahjakortteja etukäteen. 

Avun tarvitsijoita on nyt paljon. Kannattaa liittyä esim. HS ylläpitämään Suomi Auttaa hankkeeseen: täältä. Lisäksi Facebookissa on paljon Naapuriapu ryhmiä joihin voi liittyä omalla alueellaan. Voi myös laittaa naapureille viestiä jos he tarvitsevat apua.

Kuva: Muru Productions

Kaikista tärkeintä on nyt yrittää omalta osaltamme estää viruksen leviäminen

Keskitytään niihin asioihin joihin voimme vaikuttaa, ja sivuutetaan ne asiat, joihin ei voida vaikuttaa. Muista siis nämä:
  • Jokaisella meistä on nyt vastuu siitä, että emme altista riskiryhmiä, iäkkäitä, perussairaita tai muita ihmisiä vaaraan.
  • Seuraa viranomaisten viestintäkanavia ja NOUDATA TOIMINTAOHJEITA. Noudattamalla viranomaisten ohjeita, meistä jokainen voi auttaa ihmishenkien pelastamisessa. 
  • Pysy mahdollisimman paljon kotona, ettet saa tartuntaa tai tartuta muita. Vältä turhaa matkustamista ja harrastustoimintaa.

Toivon että kaikki muistaisivat nämä ja ymmärtäisivät tilanteen.


Kotitreeneistä tulossa lisää myöhemmin! 

<3 Caroliina


caroliinakinnarinen.com

Kommentit

Suositut tekstit