Terveellinen lounasresepti, Pad Thai

Tällä hetkellä monet viettävät etätyöpäiviä kotona, ja ravintolat ovat enimmäkseen kiinni, joten on aika kokeilla uusia lounasreseptejä kotona.

Ajattelin jakaa teille yhden ihanan lounasreseptin, jota kokeilin tällä viikolla. Tykkään tehdä itämaisista ruoista erilaisia versioita, jotka ovat paitsi herkullisia, niin myös helppoja valmistaa.


Pad Thai



Pad Thai tai Phat Thai on thaimaalainen riisinuudeliruoka ja yksi maan kansallisruoista. Paistettujen nuudelien lisäksi annos sisältää monia muita raaka-aineita, jotka voivat vaihdella alueittain. Thaimaassa Pad Thai on suosittu katuruoka ja erityisesti tunnettu pääkaupungissa Bangkokissa. 

Pad Thain tarkasta alkuperästä on useampia eri tarinoita. Mahdollisesti se on saapunut Thaimaahan joko kiinalaisten kauppiaiden mukana, tai Vietnamista. Kansallisruokana Pad Thai sai alkunsa toisen maailmansodan aikana. Sota oli nostattanut riisin tuotannon hintaa ja Thaimaassa kansaa kehotettiin alkamaan käyttää muita paikallisesti tuotettuja raaka-aineita, kuten nuudeleita. Maan tuolloinen pääministeri Phibun Songkhram loi uuden kansallisruuan nimeltä kway teow pad Thai, eli suomeksi thai-tyyliin paistetut nuudelit. Myöhemmin nimi lyhentyi nykyiseen muotoonsa. Phibun loi myös annoksessa käytettävät sen Chan-nuudelit, jotka saivat nimensä Thaimaan Chanthaburin maakunnan mukaan. 

Annoksen tarkemmat raaka-aineet vaihtelevat esimerkiksi eri alueiden mukaan.Tavallisesti paistetut nuudelit tarjoillaan tofun, itujen ja muiden vihannesten kanssa. Muita yleisiä annoksen osia ovat esimerkiksi pähkinät, katkaravut, kananmuna, palmusokeri ja chili. 
(Lähde: Wikipedia)

Ainesosat:


  • 1 paketti tofua
  • Täysjyvänuudelia tai riisinuudelia
  • 2 porkkanaa
  • 1/2 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1/2 kesäkurpitsa
  • 2 rkl öljyä
  • Kourallinen cashew pähkinöitä (myös kuoritut maapähkinät sopii)
  • Kourallinen silmusalaattia
  • 1 lime
  • 2 tl punaista currytahnaa tai tamarinditahnaa (Spice up)
  • 1 kananmuna
  • Päälle vähän persilijaa

Valmistusohjeet:



1. Laita sipulit paistumaan hetkeksi

2. Pese hyvin ja kuori sillä aikaa kasvikset



3. Pilko kasvikset ja tofu.

4. Lisää kasvikset ja tofu sipulien sekaan pannulle. Paista keskilämmöllä muutama minuutti.

5. Keitä samalla nuudelit ohjeen mukaan. Vinkki: riisinuudeleita ei tarvitse keittää vana liottaa kylmässä vedessä pari tuntia.

6. Paista nuudeleita ensin pannulla kananmunan kanssa ja lisää myöhemmin kasvis- tofu sekoitus.

7. Lopuksi kaada veteen sekoitettu currytahna sekaan.

8. Lisää vielä silmusalaatti, pähkinät ja tarjoiluun lime sekä persilija.




Lisää herkullisia lounasreseptejä näet myös minun aikaisemmista postauksista mm: Kolme nopeaa salaattireseptiä.  Muistakaa liikkua, syödä terveellisesti ja myös rentoutua tarpeeksi! :)



<3 Caroliina

Kommentit

Suositut tekstit