Miksi rentoutuminen on tärkeää?


Muistakaa rentoutuminen!



Itselleni hyvin ajankohtainen aihe tällä hetkellä on rentoutuminen, siksi päätin kirjoittaa seuraavaksi siitä. Minulla lähestyy ensi viikolla kauden päätapahtuma (Nordic Fitness Expo) ja tärkeät kilpailut. Luulen että monilla muillakin näin syksyllä lomalta paluun jälkeen hyvät rentoutumisvinkit olisivat tarpeen. Miksi sitten on niin tärkeää muistaa myös rentoutua arjen keskellä? Rentoutumisella on hyvin paljon erilaisia vaikutuksia mitä emme tule edes ajatelleeksi. Meidän mieli vaikuttaa koko kehoon.
Kuva: Jussi Mura
 
Kehon kannalta rentoutuminen vie koko keskushermostolle rauhoittavaa viestiä. Se leviää läpi koko kehon; lihasten, autonomisen ja ääreishermoston, immuniteetti- ja sisäeritysjärjestelmän. Stressihormonien kuten kortisolin taso laskee ja korvautuu mielihyvää tuottavilla hormoniyhdisteillä. Rentoutuminen palauttaa nopeampaa lihaksia rasituksesta sillä se parantaa myös ääreisverenkiertoa jolloin lihakset saavat paremmin happea.
Rentoutuminen vaikuttaa tietenkin myös siihen että unen ja levon laatu paranee, syvenee ja pitenee. Aineenvaihdunta rauhoittuu.  Koko terveys, vastustuskyky ja suorituskyky parantuvat.
Kuva: Jussi Mura, Hiukset: Hiustudio Joy Tiia-Maria Niemi

 

Omat suosikkivinkit rentoutumiseen:


1.       Riittävä lepo ja hyvänlaatuinen uni

Se on itselleni todella tärkeää että saan joka yö nukuttua hyvin, ilma sitä tuntuu että mistään ei tulisi mitään. Tykkään myös nukkua päiväunia. Piristää tosi hyvin keskellä päivää esimerkiksi ennen treenejä puolen tunnin päiväunet.

2.       Kauneudenhoito ja hieronnat

Onnekseni olen saanut aivan huippu yhteistyökumppanin kauneudenhoitopalveluihin Tampereen Beauty Putiikin. Ripsihuollot, kynsihuollot, kasvo- ja vartalohoidot on kyllä todellista arjen luksusta. Samalla voit vaan olla eikä tarvitse tehdä tai ajatella mitään. Itse kun olen tottunut tekemään aina sellaista työtä että olen esimerkiksi asiakkaiden tavoitettavissa käytännössä 24/7. Piristää todella paljon keskellä kiireistä päivää käydä ottamassa aikaa vain itsellensä.
 
3.       Sauna ja uinti

Talvisin käyn tietysti avannossa, se on viime talvelta tullut ihan uusi harrastus. Olenkin jäänyt siihen sitten ihan koukkuun, todella rentouttavaa. Kesäisin aamulenkin jälkeen kävin usein uimassa, lähtee heti päivä hyvin käyntiin!

4.       Jooga ja meditaatio

Nämä on myös itselleni uusia harrastuksia. Suosittelen todellakin, varsinkaan meditoimiseen ei tarvitse ihmeellisiä harjoituksia. Netistä löytyy paljon hyviä vinkkejä ja youtubesta paljon erilaisia harjoituksia. Kannattaa kokeilla, edes muutama minuutti päivässä.

5.       Venyttely ja putkirullaus

Näitä ei voi harrastaa koskaan liikaa. Putkirullaus auttaa todella hyvin jos ei ole aikaa käydä niin usein hierojalla. Sitä voi myös tehdä vaikka treenien yhteydessä. Useimmat aloittavat aktiivisen lihashuollon vasta kun jotain ongelmia ilmenee. Näillä keinoilla voitaisiin jo ennalta ehkäistä suurin osa liikuntavammoista.

6.       Metsälenkit

Lenkit metsässä tai järven rannassa koirien kanssa ovat ihan omia suosikkeja aerobisista treeneistä. Joskus kannattaa ottaa ne musiikit pois korvilta ja ihan vaan kuunnella luonnon ääniä. Itse tykkään aina vaihdella lenkkimaisemia. Tälläkään dieetillä en ole varmaan yhtään kertaa juossut samaa lenkkireittiä.

7.       Rauhallisen musiikin kuuntelu

Tämä toimii yhdistettynä varsinkin kaikkiin yllä oleviin.
 

Siinä paljon hyviä vinkkejä, toivottavasti löydätte näistä joitakin itsellenne mieluisia!
 
Kuva: Jussi Mura, Hiukset: Hius Studio Joy, Tiia-Maria Niemi
 

Blogissani olen luvannut aina hyviä tarjouksia ja tämän viikon tarjouksena on Hius Studio Joy:n kampaamopalvelut. Tutustumisetuna HiusStudio Joy tarjoaa nyt palveluista -30% uusille asiakkaille! (Tarjous ei koske hiustenpidennyksiä, eikä Olaplex hoitoja). Aikoja on rajallinen määrä! Nyt jos koskaan kannattaa siis käydä laittamassa ammattilaisella hiukset kuntoon. Hius Studio Joy on lähes uusi, ihanan rauhallinen ja tilava paikka aivan Tampereen keskustassa (Pinninkatu 59). Ystävällinen ja lämminhenkinen palvelu, ei voi kuin suositella. Ajanvarauksen voitte tehdä kätevästi netistä tämän linkin kautta: http://www.hiusstudiojoy.fi/ajanvaraus.html

 

Toivotan oikein rentouttavaa viikonjatkoa kaikille!

 

-Caroliina

 

 

Kommentit

Suositut tekstit