Kuinka saada lisää hyvää oloa arkeen?

Enemmän energiaa kaamoksen keskelle



"Eikä, taas on maanantai, miksi viikonloppu menee aina niin nopeasti?" "Milloin alkaa seuraava loma?" "Pääsisipä jo töistä kotiin." "Pitäisikö varata joku reissu, että on taas mitä odottaa?" "Olipa ihanat juhlat mutta sen jälkeen on taas karu paluu arkeen." "Lasken päiviä siihen että tämä työputki loppuu." "Miksi ei ehdi tehdä enää mitään kivoja juttuja?" "Miksi arkena vaan väsyttää?" Tuttua?

Miksi arjen pitää olla pelkkää suorittamista, ja parhaat hetket liittyvät vapaapäiviin tai lomiin? Mitä jos voisit nauttia arkipäivistä, niin kuin viikonlopuista tai lomapäivistä?

Seurasaari Helsinki, 17.11.2018


Yle julkaisi pari viikkoa sitten artikkelin: “Pitkittynyt stressi tuhoaa aivoja” - Tutkija Katri Saarikivi kertoo, miten erotat harmittoman stressin haitallisesta Artikkelissa kerrotaan, kuinka kiire ja stressi sairastuttaa meitä.:"Tulehdustekijöiden määrä veressämme lisääntyy. Siksi pitkäaikainen stressi aiheuttaa kohonneen riskin sairastua esimerkiksi sydän- ja verisuonitauteihin, diabetekseen, osteoporoosiin sekä joihinkin syöpiin." Tämä todistaa taas sen, kuinka kaikki lähtee ajattelustamme. Itse me sen kiireen ja suorittamisen oravanpyörän luomme. 


Hyvä olo lähtee sinusta.

Aloin miettimään näitä asioita enemmän viime vuodenvaihteessa, kun työmäärät vain kasvoivat eikä aikaa tuntunut jäävän enää mihinkään muuhun. Nyt kun katson tätä vuotta taaksepäin, niin olen mielestäni onnistunut tasapainottamaan elämääni paremmin kuin ennen. Mun elämän oli täyttänyt pelkästään työ ja treenaaminen jo useamman vuoden ajan. Ei siinä ettenkö nauttisi mun työstä ja treenistä, mutta nautin elämässä paljon muistakin asioista. Olen löytänyt tämän vuoden aikana myös uusia mielenkiinnon kohteita. 

Helsingin kauneimmat lenkkimaisemat.

6 Tapaa lisätä hyvää oloa arkeen:


  • Listaa kaikki ne asiat ja tekemiset mistä nautit omassa elämässäsi. Mieti sitten montaako näistä asioista olet tehnyt viimeisen viikon aikana. Jos teet näistä asioita mielestäsi liian vähän niin mieti miksi? Lisää näitä asioita joka viikolle kalenteriin. Jos tuntuu että sinulla on kiire niin lisää edes yksi joka viikolle, aloita pienestä ja lisää myöhemmin enemmän. 

  • Mieti omaa ajankäyttöäsi päivittäin. Mistä "turhista" tekemisistä voisit vähentää? Näitä ovat esim. TV:n katselu, some, netin selailu, kaikki tehtävät ja velvollisuudet joita teet vain tottumuksesta etkä siksi että se antaisi sinulle jotain ja turhaa aikaa sekä energiaa syövät haitalliset ihmissuhteet

Löydä sellainen liikuntamuoto mistä tykkäät.

  • Jätä menneisyys taakse ja elä tätä päivää. Älä myöskään stressaa turhaa asioista joita ei ole ehkä edes tapahtumassa. Anna anteeksi itsellesi ja muille, vihaaminen ja murehtiminen on kuluttavaa. Keskity positiiviseen. Mitä olet oppinut huonoista kokemuksista? Mieti mitä hyvää ensi viikolla voisi tapahtua tai mitä uutta voisit tehdä?
  • Aloita uusi harrastus tai opiskele jotain uutta. Onko sinulla ollut aikaisemmin joku mieliharrastus josta olet joutunut syystä tai toisesta luopumaan? Avarra maailmankuvaasi ja tutustu välillä johonkin ihan erilaiseen aihepiiriin tai alaan kuin mistä olet itse kiinnostunut. Voit löytää uusia mielenkiinnon kohteita. 
Seurasaaren silta

  • Opettele itsellesi toimiva rentoutumis- ja rauhoittumistyyli. Vietä aikaa luonnossa, urheile, joogaa, venyttele, meditoi, lue kirjaa tai kuuntele musiikkia. 
  • Laita ruokavalio kuntoon. Muista syödä riittävästi ja tarpeeksi usein sekä juo vettä enemmän. Tarkista onko sinulla energiansaanti ja kulutus tasapainossa. Syö puhdasta ja ravintorikasta ruokaa. Syö joka aterialla kasviksia tai marjoja. Talvella kannattaa myös ottaa monivitamiinin lisäksi D-vitamiinilisä käyttöön. 
Mallikuvaus :)

Kokonaisvaltainen hyvinvointi kiinnostaa nykyään yhä enemmän. Tänä keväänä asiakkailleni tekemässä kyselyssä selvisi, että myös mentaalivalmennukselle ja henkilökohtaisemmalle valmennukselle on kysyntää. Kyselyn pohjalta kehitin kyselyn tekijöiden ideasta Hyvän Olon Valmennuksen. Siinä keskitytään monipuolisesti niin treeneihin, ravintovalmennukseen kuin mentaalivalmennukseenkin. Tavoitteena on siis kokonaisvaltainen elämäntapamuutos. 

Katso lisätietoja valmennuksesta: Hyvän Olon Valmennus

Ihanaa että löysit blogiini ja toivottavasti sait hyviä vinkkejä omaan arkeesi. Haluan toivottaa sinulle oikein rentouttavaa viikonloppua ja tsemppiä uuteen viikkoon! Lupaa tehdä ensi viikolla joku sellainen asia josta olet joskus haaveillut mutta et ole uskaltanut tai saanut aikaiseksi? Niin minäkin teen.

Palataan! <3

- Caroliina Kinnarinen

www.caroliinakinnarinen.com


Kommentit

Suositut tekstit