#nfe2017

Kisaviikonloppu


Viime viikonloppuna kilpailtiin taas jokavuotinen Nordic Fitness Expo, joka on muuten Pohjois-Euroopan suurin fitness-tapahtuma. Itselläni oli molempina päivinä kilpailuja niinkuin kolmena aikaisempanakin vuonna. Kilpailuihin valmistautuminen on sujunut vuosi vuodelta aina paremmin, tai oikeastaan se on jo aikalailla rutiinia minulle. Se ei vaikuta muuhun elämään millään tavalla. Treenaan ja syön ympäri vuoden niinkuin kisakaudellakin. Toki joitakin asioita pitää miettiä lähempänä kilpailuja hieman tarkemmin. Aloittelevien fitness-kilpailijoiden olisikin mun mielestä hyvä muistaa että fitness-harrastus on vain osa elämää eikä elämän keskipiste. Rentous on dieetillä aina parempi kuin stressaaminen.

Kisabikinit: www.daddysgirl.fi  Kuva: eastlabs.sk

Ensimmäisenä kilpailupäivänä eli lauantaina mulla oli kansainvälinen kutsukilpailu Ben Weider Legacy Cup. Kilpailuun valitaan aikaisemman kilpailumenestyksen perusteella ja minulla oli paikka viime vuoden Suomen mestaruuden myötä. Siellä oli tänä vuonna huomattavasti parempi taso kuin aikaisempina vuosina koska se oli myös IFBB Elite World osakilpailu, jossa on jaossa rahapalkintoja ja Pro- korttejakin jaettiin myös useampi. Onnea vielä Melinalle Suomen uudelle Bikini Elite Pro- kilpailijalle! Viime vuonna sijoituin tässä kilpailussa viidenneksi ja 2015 seitsemänneksi. Jostain syystä mulla oli lauantaina huono fiilis heti ensimmäisestä hetkestä lähtien kun astuin lavalle ja jotenkin aavistin että nyt en tule pärjäämään niin hyvin. Se näkyi tietenkin ulospäin ja varmasti pudotti sijalukuja entisestään. En ollut finaalissa... Tottakai se harmitti ensin, mutta jälkeenpäin kun mietin niin siellä oli todella kovia kilpailijoita mukana. Tuskin olisin parhaalla suorituksellanikaan ollut kärkikahinoissa.


Hiukset ja kampaus: Cafe Salon, Angelica Kuva: eastlabs.sk

Tässä vaiheessa muistin mitä mulle kävi kaksi vuotta sitten. Ensin sain tiedon että olisin päässyt kansainvälisen kilpailun finaaliin. Olin jo valmistautumassa lavan takana finaalin I-kävelyyn kun minulle tultiin sanomaan että siinä on tapahtunut virhe ja olisinkin vasta seitsemäs. Se harmitti mua niin paljon että koko seuraavan päivän SM-kilpailu meni aivan surkeasti. Päätin että tänä vuonna ei saa käydä samalla tavalla vaan nyt unohdan koko asian ja keskityn ainoastaan tekemään parhaan suoritukseni seuraavana päivänä.

Kuva: Mike Siren pakkotoisto.com

Se mitä kannattaa muistaa urheilussa ja muutenkin elämässä on, että aina vastoinkäymisten sattuessa, sillä ei ole lopulta mitään väliä kuinka huonosti on käynyt. Vain se merkitsee kuinka käsittelet asian ja jatkat siitä eteenpäin. Mitä turhaan tuhlata aikaa murehtimalla jotain asiaa joka on jo sattunut etkä voi tehdä sille enää yhtään mitään. Se pilaa vain seuraavankin päivän. Sen sijaan voit antaa asian olla vaikuttamatta ja keskittyä täysillä käsillä olevaan hetkeen.

Kuva: Tommi Mankki bodynews.fi


Omasta mielestäni tein SM-kilpailuissa paremman suorituksen kuin viime vuonna. Sijoitus ei ollut yhtä hyvä mutta kokonaisuudessaan koko projekti oli paljon onnistuneempi. Kilpailut näkee muuten vielä YLE Areenasta kuukauden ajan. Hienoa että fitnessurheilu alkaa saada vihdoin paremmin näkyvyyttä.

Kuva: Tommi Mankki bodynews.fi


Olemme muuten kaikki mitalistit tässä sarjassa nyt bikini fitnessin Suomen mestareita. Voittajalla Jonnalla on ollut hieno kisavuosi. Tätä ennen hän oli mm. Arnold Europessa masters sarjan finaalissa ja lauantaina sai Ben Weider Cupista masters sarjan overall voiton sekä yleisessä sarjassa pronssia. Milla oli myös Ben Weider Cupin finaalissa. Yksi mun poseerausvalmennettavista Johanna tuli myös meidän sarjassa hienosti viidenneksi ja hän on vasta juniori- ikäinen kilpailija. Johannalla mahdollisuudet vielä vaikka mihin tässä lajissa.

Kuva: Tommi Mankki bodynews.fi


Tavoitteena mulla on seuraavanakin vuonna nauttia tästä elämäntavasta, tehdä myös kaikkia muita asioita mistä tykkään, treenata monipuolisesti, pysyä terveenä, kokeilla uusia urheilulajeja, opiskella lisää terveydestä ja ravinnosta, kehittyä valmentajana ja kilpailijana sekä siinä sivussa taas parantaa omaa fysiikkaani asteen verran paremmaksi.

Kuva: Tommi Mankki bodynews.fi


Tänään on muuten viimeinen päivä aikaa hakea meidän tiimiin. Otan taas näin syksyn kisojen jälkeen pari uutta valmennettavaa. Lue lisää tästä.

Kisabikinit: wwwdaddysgirl.fi

Kiitos kaikille jotka ovat olleet taas kisaprojektissani mukana tavalla tai toisella. Kisabikinit mulla on aina Daddy's Girlin kautta ja kisahiuksista ja kampauksista on vastannut Cafe Salonin Angelica (joka myös on joutunut hoitamaan huoltajan tehtäviä jo monta kertaa). Kiitos hienosta tapahtumasta ja kisoista taas KP ja Aino-Maija. Tämän tapahtuman ilmapiiriä ja sitä fiilistä ei voi oikein sanoin kuvailla, se täytyy itse kokea. :)

Kuva: Tommi Mankki bodynews.fi

Tsemppiä kaikille kisaajille reverse diettiin. Muistakaa noudattaa niitä valmentajalta saamianne ohjeita. Kisojen analysointi kannattaa myös jättää muutaman viikon päähän kun pöly on jo vähän laskeutunut. Silloin näkee itsekin asiat ihan eri tavalla. Bikini fitnessissä arviointiin vaikuttaa tosi moni asia. Virheitä etsiessä ei kannata tuijottaa pelkästään kuntoa ja lihaksia. Esiintyminen ja olemus lavalla vaikuttaa ehkä kaikista eniten niinkuin tässä huomattiin mun lauantain ja sunnuntain kilpailunkin välillä. Kuntoja katsoessa näin tänä vuonna lavalla ehkä jopa enemmän liian kireitä kilpailijoita kuin liian huono kuntoisia. Joillakin oma silmä sokeutuu helposti kunnolle dieetin lopussa. Tämä ei ole mikään kehonrakennus eikä edes body fitness. Ajattelin kirjoittaa tästä joku kerta enemmän, kuinka toteuttaa kisadieettiä järkevästi.

Kuva: Tommi Mankki bodynews.fi

Hyvää treenisyksyä kaikille! :)

- Caroliina Kinnarinen

www.caroliinakinnarinen.com



Instagram: caroliinakinnarinen

Facebook-sivu: CAROLIINA KINNARINEN

Kommentit

Suositut tekstit