Kuinka voit motivoida itseäsi liikkumaan enemmän, viisi helppoa vinkkiä!



Kuinka voit motivoida itseäsi liikkumaan enemmän, viisi helppoa vinkkiä!

Taas on tullut syksy, mikä tarkoittaa meille Personal Trainereille kulta-aikaa. Lehdet, blogit, nettijulkaisut ja muu media ovat pullollaan erilaisia dieetti- ja treenivinkkejä. On hienoa että yhä useampi löytää tiensä kuntosaleille ja liikunnan pariin. Vielä parempi, että on tullut koko ajan suositummaksi tehdä se ammattilaisen opastamana ja valvovan silmän alla. Näin voidaan varmistaa että asiat tehdään varmasti oikein ja niistä saadaan mahdollisimman suuri hyöty.



Motivaatio on suurin asia jota asiakas minulta haluaa kun hän astelee toimistolleni ensimmäistä kertaa. Hän on jo tehnyt päätöksen elämäntapamuutoksesta ja usein hän on miettinytkin asiaa aika pitkään. Monesti liikunnan aloittaminen on helppoa, varsinkin jos sitä on harrastanut aikaisemmin. Mikä siinä motivaatiossa ja sen ylläpitämisessä on sitten niin vaikeaa? Mihin se katoaa? Haluaisin kertoa seuraavaksi muutaman helpon vinkin.
       
      1. Sinulla pitää olla joku selkeä tavoite. Kannattaa asettaa tavoite mahdollisimman selkeästi. Joku tarkka painomäärä, rasvaprosentti, tulostavoite ja päivämäärä milloin olet päättänyt sen saavuttaa. Olisiko se tuleva lomamatka tai ensi kesä? Mitä selkeämmin pystyt tavoitteen määrittelemään niin sitä todennäköisemmin sen myös voit saavuttaa. Monille hyvänä tavoitteena toimii myös esikuva. Silloin kun motivaatio meinaa kadota, niin kannattaa palautella tavoite mieleen. 

2. Mieti miksi haluat harrastaa liikuntaa. Sinulla pitää olla selkeästi mielessäsi hyvät syyt tekemisellesi, muuten motivaatio ei kanna kovin pitkälle. Mieti tarkkaan miksi haluat laihtua, harrastaa enemmän liikuntaa, nostaa enemmän penkistä tai juosta kovempaa. Tuoko se sinulle parempaa elämää, terveyttä tai itsetuntoa ja millä tavalla? Teetkö sitä itsesi vai jonkun muun vuoksi? Mieti myös mahdollisimman monta syytä, se parantaa motivaatiota.
  
           3. Mieti kuinka tärkeä asia on sinulle ja kuinka paljon olet valmis uhraamaan siihen aikaa. Mieti kauaskantoisemmin, mieti vaikka vuoden tähtäimellä. Minkälainen on normaali viikkorytmisi ja mistä asioista olisit ehkä valmis luopumaan ja kuinka paljon että ehdit sen tilalla harrastaa haluamasi määrän liikuntaa. Monella motivaatio loppuu siihen kun yhtäkkiä aikaa ei enää riitäkään. Voisitko ehkä parina aamuna viikossa nousta aikaisemmin tai jättää illalla television katsomisen vähemmälle? On parempi lähteä aluksi liikkeelle pikku hiljaa ja nostaa myöhemmin liikunnan määrää. 
    
      4 . Tee sitä mistä nautit. Koeta löytää sellaisia liikuntamuotoja joista pidät. Väkisin tekemällä mistään ei tule hyvää. Väitän että jokainen ihminen löytää ihan varmasti jonkun lajin josta pitää. Joku tykkää liikkua yksin ja joku ryhmässä. Jos et viime syksynä onnistunut lenkkeilymotivaation ylläpitämisessä niin kokeile tällä kertaa jotakin muuta. Etsi lehdistä tai netistä tietoa uusista mielenkiintoisista lajeista. 
    
      5. Älä ota sitä turhan vakavasti. Joskus tavoitteen saavuttaminen epäonnistuu tai jäät siitä vähän kauemmaksi kuin olisit halunnut. Saatat sairastua tai jokin muu asia estää sinua liikkumasta niin paljon kuin olit suunnitellut. Uusia kertoja tulee aina ja ainakin olet yrittänyt ja haastanut itseäsi. Ota se kokemuksena sillä seuraavalla kerralla kaikki on jo helpompaa, kun tiedät mitä tuleman pitää. Elämässä on muitakin asioita ja myös lepo on tärkeää. Joskus on hyvä ottaa pieni aikalisä ja sen jälkeen taas motivoida itsensä uudestaan.



Itselläni on tällä hetkellä kolmas kisadieetti menossa kohti Lahden Nordic Fitness Expoa 10.-11.10. Kilpailuihin on tällä hetkellä jäljellä tasan neljä viikkoa eikä motivaatiota tarvitse kaukaa hakea. Oikeastaan olen jo vuosi sitten tiennyt että tämä kilpailu tulee olemaan seuraava suuri tavoitteeni. 

Kilpailuvalmisteluihini kuuluu tässä vaiheessa myös erilaiset kauneudenhoitotoimenpiteet. Meidän lajissa hyvin moni asia vaikuttaa kokonaisuuteen miltä siellä lavalla lopulta näytät. Tärkeintä on se että varsinkin itse olet omasta mielestäsi parhaimmillasi. Olen saanut tärkeäksi yhteistyökumppanikseni Tampereen Beauty Putiikin ja tulen antamaan blogini lukijoille heiltä ja muilta yhteistyökumppaneiltani välillä hyviä tarjouksia. 

Täyteainehoidot ovat tulleet nykyään yhä suositummiksi. Niillä voidaan mm. täyttää juonteita ja korostaa huulia. Aineet ovat sellaisia että ne poistuvat elimistöstä luonnollisesti muutamien kuukausien aikana ja lopputulos ei siis ole pysyvä. Halusin laittaa huuliin vähän täytettä ihan siitä syystä että minulla on aina ollut tosi kapeat huulet ja mielestäni ne näyttävät nyt paremmilta kuvauksissa ja kisoissa. Olen tähän lopputulokseen tosi tyytyväinen. Ja ei pistäminen sattunut juuri yhtään, sitä ei siis kannata pelätä. Lisätietoja löydätte täältä:  http://www.beautyputiikki.com/injektiohoidot

Ensimmäisenä tarjouksena blogini lukijat saavat nyt täyteainehoidot Beauty Putiikin Kaisulta -15% alennuksella, kun mainitsette ”Caroliina” varauksen yhteydessä. Tarjous on voimassa syyskuun loppuun asti! Voitte varata ajan Beauty Putiikin nettisivuilta:  https://timma.fi/beautyputiikkitampere



Toivotan motivaatiota kaikkien viikonloppuun ja tulevaan viikkoon! Suosittelen aamulenkkejä raikkaassa syysilmassa, hienot syksyn väritkin alkaa olla luonnossa. Itse istun juuri junassa matkalla Helsinkiin, hieno viikonloppu tulossa! Seuraavassa tekstissä on luvassa treenivinkkejä! ;) 


-          Caroliina

(tekstin kuvat: Tommi Mankki)

Kommentit

Suositut tekstit