Matkani liikunta-alan yrittäjäksi

 Minun tarina


Tervetuloa lukemaan tarinaani! Olen Caroliina Kinnarinen, alun perin Tampereelta kotoisin oleva, mutta nyttemmin Helsingissä vaikuttava yrittäjä, kilpaurheilija ja liiketoiminta- sekä fitness-valmentaja. Luvassa on tällä kertaa kurkistus tarinaani ja laajaan osaamiseeni liikunta-alalla. Mistä olen tullut ja miksi olen päätynyt liikunta-alalle?

IFBB Bikini Fitness MM-kilpailut Puolassa 2016


Yli 13-vuoden mittainen yrittäjäpolkuni on ollut täynnä haasteita ja intohimoa. Omaan liikunta-alan suuntautumiseeni on vaikuttanut vahvasti oma harrastus ja kilpaurheilu. Kilpaurheilijataustani juontaa juurensa lapsuuteen, kun kilpailin menestyksekkäästi yleisurheilussa SM-tasolla juniorisarjoissa. Urheilin ja kilpailin jo alle kouluikäisenä monipuolisesti. Myöhemmin yleisurheilun päälajeinani olivat 3-loikka ja seiväshyppy, missä molemmissa saavutin SM-mitaleita 15-19-vuotiaiden sarjoissa. Kun lopetin yleisurheilun, aloitin treenaamaan kuntosalilla tavoittellisesti ja voitin useita mitalisijoja myös kansainvälisesti IFBB:n bikini fitness -kilpailuissa (SM 1.,2.,3., ja MM 5.), jossa kilpailin vuosina 2013-2017. Kilpaurheilu on opettanut minulle elämäntaitoja, jotka ovat osoittautuneet arvokkaiksi myös yrittäjänä ja liiketoiminnassa. Voisi myös sanoa että suurimman osan laajasta verkostostani liikunta-alalla olen kerryttänyt kilpaurheilu vuosieni ansiosta. 

Valmentajana olen kerännyt yli 20 vuotta kokemusta yleisurheilusta ja fitnessistä, ohjaten tuhansia naisia kohti omia tavoitteitaan. Valmentamisen aloitin jo 15- vuotiaana nuorten yleisurheilijoiden parissa. Myöhemmin opiskelin itselleni Personal Trainerin koulutuksen ja aloitin valmentamaan myös kuntoilijoita. Aloitin valmennustoiminnan yrittäjänä jo vuonna 2010. Tällä hetkellä toimin edelleen yrittäjänä ja päävalmentajana Golden Fitness tiimissä, missä valmennamme fitness- kilpailijoita ja harrastajia Suomessa.

Yliopistotasoiset kurssit liikuntalääketieteestä, ravitsemuksesta ja psykologiasta sekä Suomen Fitnessurheily ry:n fitnessvalmentaja koulutus ovat vahvistaneet asiantuntemustani valmentajana. Mielestäni valmentajan ammattitaito tuleekin perustua vahvan osaamisen lisäksi tutkittuun tietoon.

IFBB:n kansainvälisenä fitness-tuomarina olen saanut parhaan mahdollisen tietämyksen eri lajeista. Aloitin fitness- tuomaroinnin kun oma kilpaurheilu loppui vuonna 2018. Samana vuonna olin myös tuomassa Suomeen uutta Fit Model- lajia ja järjestin lajin kilpailut Nordic Fitness Expo- tapahtumassa. 

Päivätyössäni olen toiminut yhteistyössä pohjoismaiden johtavien lisäravinne-alan yritysten kanssa vuosina 2020-2022, sekä avainasiakaspäällikkönä Tanskalaisessa terveysteknologia- alan softa yrityksessä, Lenuksessa loppuvuodesta 2022. Yhdistämällä yrittäjäkokemukseni, valmentajataustani, liiketoimintaosaamiseni ja kansainvälisen fitness-tuomarikokemuksen, tarjoankin ainutlaatuisen näkökulman tällä hetkellä myös muille liikunta-alan yrittäjille menestyksen saavuttamiseen fitness-alalla.

Osaamisessani kantavana voimana yrittäjänä ja päivätyössäni on liiketalouden koulutus ja monipuolinen brändäys- sekä markkinoitiosaaminen. Erikoistuin oman yritystoimintani lisäksi viime vuonna auttamaan myös muita yrittäjiä ja ammattilaisia kehittämään vahvaa brändiä ja tehokkaita liiketoimintastrategioita. Olen nauttinut työstäni todella paljon ja toivon että voin omalta osaltani olla tuomassa Suomeen fitness- alalle innovatiivisia ratkaisuja ja brändiosaamista.

Seuraavissa postauksissa tulen kertomaan vielä enemmän omista tavoitteista, visiosta, tämän hetken innovaatioista ja siitä kuinka rakensin kannattavan liiketoiminnan liikunta- alalla. 

<3 Caroliina Kinnarinen



Lue myös:


Kommentit

Suositut tekstit