Apua rasvanpolttoon?

Hypoxi apuna kilpailuihin valmistautumisessa


Tällä kisaprepillä olen kokeillut jotain uutta mitä en ole aikaisemmin käyttänyt nimittäin Hypoxia. Aloitin yhteistyön pari kuukautta ennen kilpailuja Tampereen Hypoxin kanssa ja teimme suunnitelman millä pääsen parhaimpaan kisakuntooni. Itselleni on ollut aina suurin ongelma kisakuntoon pääsemisessä reisiin sitkeästi jäävä ylimääräinen rasva. Ajattelin että Hypoxista olisi apua tähän koska Hypoxi on ensimmäinen täysin luonnollinen menetelmä, jolla pystytään kohdentamaan rasvanpoltto suoraan tiettyihin kehon osa-alueisiin.


Aloitimme Hypoxi- kuurin n. 5 viikkoa ennen ensimmäisiä kilpailujani eli Jyväskylän osakilpailua. Lisäksi käytin pari kertaa viikossa samasta paikasta löytyvää infrapuna-pyörää jossa ikäänkuin poljetaan kuntopyörää infrapuna-saunassa. Huomasin heti parissa viikossa että rasvanpoltto alkoi tehostumaan ja lisäksi Hypoxi auttoi palautumisessa.


Hypoxi-laitteita on erilaisia niinkuin tämä pystyssä poljettava Hypoxi-pyörä. Tämä patentoitu HYPOXI-menetelmä perustuu siis matalasykkeisen liikunnan ja kehon ongelmakohtiin kohdistettavan vaihtelevan ilmanpaineen yhdistelmään. Se vilkastuttaa verenkiertoa ja aineevaihduntaa hoidettavilla alueilla. Käytännössä keho pääsee lisääntyneen verenkierron ansiosta paremmin käsiksi ongelma-alueiden rasvahappoihin ja pystyy tehokkaammin kuljettamaan näitä elimistössä. Matalasykkeisen liikunnan ansiosta kehon on puolestaan mahdollista paremmin hyödyntää rasvavarastoja energianlähteenä.


Tämä taas on makuultaan poljettava Hypoxi-pyörä. Nämä molemmat laitteet kohdistavat rasvanpolton lantiolle, reisiin ja pakaroihin. Kuvassa laite on auki eli treeni on juuri loppunut. Hypoxi pyörää poljetaan aina 30min tosi matalalla sykkeellä. Tässäkin pyörässä kerran olin vähällä nukahtaa treenin aikana. Ja samalla rasva palaa tehokkaasti, aika helppoa!  :D


Tämä on sitten infrapuna-pyörä. Uutuuslaite Tampereella ja vain toinen koko Suomessa! Laitteen infrapunalamput tehostavat kulutusta polkemisen aikana. Tässä 30min polkeminen vastaa kulutukseltaan 30km juoksulenkkiä, koska kohonnut aineenvaihduntataso polttaa runsaasti kaloreita. Todella tehokasta ja sen kyllä tuntee! Tein pääasiassa niin että minulla oli 2 kertaa viikossa hypoxia ja 1-2 kertaa viikossa poljin tätä infrapuna-pyörää. Tässä syke nousee ehkä vähän korkeammalle n. 130-150 mutta silti aika helpolla tässäkin pääsee. Nyt SM-kilpailujen jälkeen olen jättänyt ainakin toistaiseksi kovemmat aerobiset treenit pois koska olen edelleen kisaviikon painossa ja kunto ei ole huonontunut. Katsotaan jos pitää vielä kiristää parilla viimeisellä viikolla ennen MM-kilpailuja niin sitten voin ottaa taas infrapuna-pyöränkin käyttöön.

Infrapuna-pyörä

MM-kilpailuihin on nyt vajaa neljä viikkoa ja tavoitteeni olisi erityisesti parantaa esiintymistä. Kunnon puolesta yritän ehkä pikkuisen kiristää vielä lopussa mutta saada vähän täydemmän lavakunnon kuin SM-kilpailuissa. Olen kilpailujen jälkeen levännyt muutaman päivän ja suoraansanottuna tankannut aika paljon. Silti paino ei noussut kisaviikon painosta tähän meneessä ollenkaan. Viime viikolla tein muutaman aerobisen ja muutaman treenin ja tällä viikolla olisi tarkoitus taas päästä normaaliin rytmiin eli 5 kovaa salitreeniä viikossa. Kalorit olen nostanut sen muutaman päivän tankkauksen jälkeen suunnilleen samoille tasoille millä ne olivat kun aloitin dieetin. Tuntuu että jaksan treenata paljon kovempaa nyt ja se olisikin tavoitteena. Seuraan kunnon mukaan mitä muutoksia tarvitsee tehdä mutta ainakin tällä hetkellä vaikuttaa oikein hyvältä. 

Mun kisabikinit www.daddysgirl.fi

Hypoxia siis jatkan koko ajan ainakin sen pari kertaa viikossa. Muuten olen vähentänyt aerobisia ja teen vain kevyttä kävelyä salitreenien lisäksi. Suosittelen kokeilemaan tätä menetelmää jos teilläkin on ongelmia tiettyjen alueiden rasvanpoltossa. Hypoxia saa mennä testaamaan ihan ilmaiseksi. Kannattaa käydä kokeilemassa ja huomata itse sen tehokkuus ja helppous! Tampereen hypoxiin voi varata ajan sähköpostilla: tampere@hypoxi.fi  Siellä on muuten hyvä tarjouskin minun nimellä nimittäin saatte viidennen hoitoviikon kaupanpäälle, edun arvo on 150-195e! 


Lisää tietoa Hypoxista ja infrapuna-pyörästä voitte käydä lukemassa nettisivuilta: www.hypofix.fi

Sitten ei muuta kuin loppupäiväksi treenien ja Hypoxin pariin! Ihanaa viikkoa kaikille! :)

<3 Caroliina


Kommentit

Suositut tekstit